Enoc Yapı

Danışmanlık Hizmetleri

Danışmanlık Hizmetleri

Yapınızın kullanım ömrü boyunca inşaat ve deprem mühendisliği uzmanlık alanına giren konularda meydana gelebilecek sorunlarda sizin çözüm ortağınız oluyoruz.

Yapı deprem performansı raporu ya da riskli yapı tespiti sonucunda güçlendirilmeli sonucuna varıldı ise, bir sonraki aşama güçlendirme projesinin hazırlanmasıdır. Güçlendirme projesinde, mevcut binanın taşıyıcı sistemleri gerekli güçlendirme uygulamaları ile birlikte dikkate alınarak yapının güçlendirilmiş modeli oluşturulur. Yapılan statik hesaplar sonucu ortaya çıkan verilere göre taşıyıcı elemanlarda optimum güçlendirme tekniğine karar verilir.

Güçlendirme projesinde bir yapının bina içerisinden yada dışarıdan güçlendirilmesi mümkündür. Binaların güçlendirilmesi genelde imar mevzuatı dolayısıyla içeriden güçlendirme teknikleri kullanılarak olmaktadır. Binadaki mevcut taşıyıcı sistem elemanlarının kesitinin artırılması, yeni taşıyıcı sistem elemanlarının eklenmesi ya da taşıyıcı sistem elemanlarının kendi kapasitesinin artırılması (karbon elyaf takviyeli polimerlerin (FRP) sarılması gibi). Binada oturumun ya da olmaması, konut ya da iş yeri olması güçlendirme sırasında kullanımın devam edip etmemesi gerekliliği, zaman kısıtlılığı, maliyet gibi etkenler dahil olmak üzere güçlendirme projesinde yapıya uygulanacak tekniklerden en uygun olanını seçmek uzmanlık gerektiren bir yeterliliktir. Karar sırasında her zaman güvenilir , akılcı ve ekonomik olması gerektiği prensiplerimize uygun hareket ederiz.

Tarihi yapıların kendine özgü dokusunun korunarak gelecek nesillere aktarılmasında restorasyon uygulaması zorunlu bir ihtiyaçtır. Ancak restorasyonun yapının davranış ve malzeme bilgisi konusunda uzman kişilerce yapılması gerekmektedir. Tarihi yapıların yapı modelinin kurulması ve analizinin yapılması ile birlikte gerekli güçlendirme ve restorasyon uygulamasını uygun malzeme seçimi ile yapmaktayız.

Betonarme yerine çelik taşıyıcı sistemle yapılması istenen projelerin, çelik uygulama projesi güncel yönetmeliklere göre güvenli, ekonomik ve akılcı yönde disiplin ile tarafımızca hazırlanmaktadır. Lisanslı yazılımlarımız ile kurulan yapı modelleri uzman kadromuzla analiz edilir ve proje oluşturulur. Oluşturulan tüm detaylar uygulamaya hazır halde müşterimize teslim edilir.


Son yıllarda ülkemizde ahşap yapılara ilgi gün geçtikçe artmaktadır. 2018 deprem yönetmeliği ile birlikte depreme dayanıklı ahşap yapı sistemlerinin taşıması gereken özellikler tanımlanmıştır. Ayrıca Eurocode 5 de tanımlanan ahşap yapıların tasarım ilkelerini de projelerimizde dikkate almaktayız.

Bu yapıların yüksek kalitede ve kişiye özel dizayna sahip olması için statik hesapları içeren uygulamaya esas projesinin olması gerekmektedir. Firmamız bu alanda tecrübeli yapı mühendisleriyle ahşap yapılar için proje yapım hizmeti vermektedir.

Projesine uygun olarak yapılan imalat yapı güvenliğinin olmazsa olmaz aşamasıdır. Yapı imalatında, işinde uzman bir imalat ekibi ile projesine uygun detaylarda malzeme kullanmak yapının amacına eksiksiz hizmet edebilmesini sağlar. ENOC Yapı Danışmanlık olarak mühendislik ve uygulama tecrübemizle betonarme yapıların inşasında “güvenilir, akılcı, ekonomik” prensibimizle hizmet veriyoruz.

Güvenli kazı sağlamak için gerekli olan iksa sistemleri, temel altı kazık sistemleri, zemin iyileştirme sistemleri ve istinat duvarları ile ilgili proje hizmeti vermekteyiz. Doğru sondaj ve etüt ile tespit ettiğimiz zemin parametrelerine göre güvenli, ekonomik ve akılcı Geoteknik Projeleri hazırlıyoruz.

 

Uzmanlarımıza danışın

Bizimle hemen iletişime geçin, size sunabileceğimiz hizmetleri birlikte gözden geçirelim.

Diğer Hizmetlerimiz

incele

Saha Hizmetleri

devamı

incele

Proje Hizmetleri

devamı

incele

Kentsel Dönüşüm Hizmetleri

devamı
Firmamız ve çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi ve teklif almak için lütfen bizimle  iletişime geçiniz.
Zühtüpaşa Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:24/8 Yıldız İş Merkezi Kadıköy/İstanbul

Telefon

+90 216 599 06 62

E-posta

info@enocyapi.com